Tandartsen werken zelden 's avonds

Uit onderzoek van tandartsvergelijkingssite 123tandarts.nl is gebleken dat veel tandartspraktijken alleen overdag zijn geopend en vaak zelfs ook op vrijdagmiddag zijn gesloten. Wijsman en Koster Tandartsen in Apeldoorn is echter op woensdagavond geopend van 18:00 tot 20:00 uur en u kunt er ook gewoon op vrijdagmiddag tot 17:00 uur terecht.

Tandartspraktijken zijn zelden na zes uur ’s avonds nog open. Eén op de drie praktijken is zelfs op vrijdagmiddag gesloten. In de provincie Utrecht zijn tandartsen het meest genegen om buiten de geijkte kantoortijden te werken, maar in Limburg zijn vrijwel alle praktijken na zes uur ’s avonds dicht.

Dat blijkt uit een berekening van vergelijkingssite 123tandarts.nl. Die bekeek de openingstijden van ongeveer 2000 tandartspraktijken in Nederland. Praktijken zijn gemiddeld 39,1 uur per week open.

Een bezoek aan de tandarts is voor met name werkende mensen vaak vrij lastig. Veel werkgevers keuren het niet goed om onder werktijd naar de tandarts te gaan en daarom moet er vrij voor worden genomen. De verwachting is dat meer praktijken zich de komende jaren gaan onderscheiden op service en ook buiten de standaardkantoortijden open zijn.

ANP

Zie ook:

Zou u willen dat uw tandarts ook ‘s avonds open is? Praat mee door hieronder te reageren.

Bron: ‘Tandartsen werken zelden ‘s avonds‘ (Vara Kassa, 7 mei 2012)

Reacties niet toegestaan.