Afgelopen vrijdag 16 september waren alle assistentes van Wijsman & Koster Tandartsen afwezig op de praktijk. Reden hiervoor was de Nationale Assistentendag 2016.

In de vroege ochtend vertrokken we in twee auto’s naar Studio 21 te Hilversum om dit congres bij te wonen.

Bij aankomst werden we voorzien van koffie en thee. Gelukkig hadden we nog tijd om even het toilet te bezoeken (we blijven tenslotte dames 😉 en vervolgens konden we de zaal in.

We treden liever niet op de voorgrond, dus we zochten een mooie plek achterin, waarna wat ons betreft de show kon beginnen…

En die begon! Op een zo goed als nuchtere maag werden we direct getrakteerd op een groep CanCan danseressen en een heuse mannelijke paaldanser. Wij keken elkaar verbaasd aan en vroegen ons af, wat de relatie met tandheelkunde was. Het was natuurlijk een mooi schouwspel.

De presentator van de dag was Humberto Tan.

Gedurende de dag werden diverse leerdoelen (behandelingen en werksituaties) via live verbindingen met praktijk “de Watersnip” uit Deventer, gedemonstreerd. Het panel op het podium in de zaal ging dieper in op deze materie. Het panel bestond uit:

We konden ook met onze smartphone live reageren en vragen stellen, die door de panelleden werden beantwoord en bediscussieerd.

De leerdoelen van de dag waren:

  • Communicatie richting patiënt (klantvriendelijkheid) – dit werd uitgelegd door Marieke Langenberg (Loopbaan- en managementcoach/trainer bij Advies in Verandering)
  • Mondfoto’s maken – werd uitgelegd door mondfotograaf Daan van Oort
  • Bleken en alginaat afdrukken maken – werd uitgelegd door tandarts Xander Rijpstra en zijn assistente van praktijk de Watersnip
  • Plaquetest, poetsinstructie, röntgen maken en sealen bij kinderen – Kindertandarts Geertje Kok liet via de live verbinding praktijkvoorbeelden hiervan zien.

Tegen vijven was het congres afgelopen en keerden we huiswaarts. Doordat we binnen Wijsman en Koster Tandartsen al heel veel doen aan trainingen en opleiding, hadden de leerdoelen van vandaag voor ons helaas geen toegevoegde waarde.

Desalniettemin kijken we terug op een leuke en gezellige dag!

Reacties niet toegestaan.