Aanvullende verzekering voor 2013?

Nu het jaar weer bijna ten einde loopt krijgen wij weer veel vragen van patienten over het wel of niet afsluiten van een aanvullende verzekering. Omdat een tandarts geen assuradeur is mogen wij geen officieel advies uitspreken in de keuze voor een aanvullende verzekering. Dat neemt niet weg dat wij een prognose kunnen geven voor de te verwachten kosten in het volgende jaar. Daarmee kunt u voor uzelf bepalen of een aanvullende verzekering wenselijk is.

Telegraaf

Onlangs stond onderstaand advies in de Telegraaf:

Aanvullende verzekeringen voor de tandarts zijn erg populair. Voor mensen met een gezond gebit die jaarlijks slechts een of twee keer voor controle naar de tandarts gaan, kan het een stuk voordeliger zijn om de rekening daarvan zelf te betalen en de tandartsverzekering op te zeggen. Wel is het slim om het geld dat daarmee wordt uitgespaard op een spaarrekening te zetten voor het opvangen van eventuele tegenvallers. (http://www.telegraaf.nl/overgeld/zorgverzekering/20094473/__10_tips_voor_uw_zorgverzekering__.html)

Verschillen

Tussen de verschillende aanvullende pakketten bestaan grote verschillen. Over het algemeen geldt dat de duurdere verzekeringen meer uitkeren in verhouding tot de betaalde premie. Daarnaast bestaan er verschillen in de manier van vergoedingen. De ene verzekering biedt een maximaal bedrag dat u dat jaar mag besteden. De andere verzekering vergoedt bepaalde behandeling deels of volledig (afhankelijk van het pakket).

Ieder jaar is het ook voor ons als tandarts weer een hele klus om uit te vinden hoe de vergoedingen weer veranderd zijn. Voor het aankomende jaar is door de website “vergelijkmondzorg.nl” een duidelijk overzicht gemaakt.

Dit overzicht van de meest voorkomende verzekeringen vindt u “hier“. Zoals u in “dit” overzicht kunt zien, zijn er een paar verzekeringen die goed scoren. Aan u uiteindelijk de keuze…

Reacties niet toegestaan.